ประเทศกวม

ประเทศกวม หรือ ดินแดนกวมในสหรัฐ ชื่ออย่างเป็นทางการ Guam Territory ของสหรัฐอเมริกาเป็นเกาะในมหาสมุทรแปซิฟิกและเป็นดินแดนที่ไม่มีการควบคุมของสหรัฐอเมริกาประชากรส่วนใหญ่เป็นชาว Chamorro ซึ่งอพยพครั้งแรกไปที่เกาะ 3,500 ปีก่อน

กวมเป็นเกาะที่ใหญ่ที่สุดและใต้สุดของหมู่เกาะมาเรียนา เมืองหลวงคือHagåtñaเดิมชื่อ “Agana” รายได้หลักของเกาะมาจากการท่องเที่ยว (โดยเฉพาะจากญี่ปุ่น) และจากการเป็นฐานทัพเรือสหรัฐฯองค์การสหประชาชาติได้วางกวมไว้ในรายการที่ดินที่ไม่ได้ปกครองและมีประชากรประมาณ 173,000 คน

กวมมีพื้นที่ 549 ตารางกิโลเมตร (212 ตารางไมล์) ทางตอนเหนือของเกาะเป็นที่ราบสูงหินปูนมีปะการัง ในขณะที่ภาคใต้มียอดภูเขาไฟและแนวปะการังรอบเกาะส่วนใหญ่

กวมเป็นเกาะทางใต้สุดของเชนมาเรียนาและเกาะที่ใหญ่ที่สุดในภูมิภาคไมโครนีเซีย ตั้งอยู่ใกล้ร่องลึกบาดาลมาเรียนาซึ่งเป็นเขตมุดตัวบนขอบมหาสมุทรแปซิฟิกเพลทชาเลนเจอร์ดีพเป็นจุดที่ลึกที่สุดในโลก ตั้งอยู่ทางตะวันตกเฉียงใต้ของกวมมีความลึก 10,911 เมตร (35,797 ฟุต) กวมบางครั้งประสบแผ่นดินไหว ในช่วงไม่กี่ปีที่ผ่านมามีแผ่นดินไหวซึ่งอยู่ใกล้กับเกาะ ด้วยขนาดตั้งแต่ 7.0 ถึง 8.2

ประเทศกวม

ประเทศกวม

Guam Country or territory of Guam in the United States Officially named the Guam Territory of the United States, an island in the Pacific Ocean and an uncontrolled territory of the United States.The majority of the population are Chamorro people who first migrated to the island 3,500 years ago.

Guam is the largest and southernmost island of the Mariana Islands. The capital city is Hagåtña, formerly known as “Agana”. The island’s main income comes from tourism. (Especially from Japan) and as a US naval base, the United Nations has placed Guam on a list of unregistered land and has a population of approximately 173,000.

Guam has an area of ​​549 square kilometers (212 square miles). The north of the island is a limestone plateau with coral. While the southern region has volcanic peaks and coral reefs around most islands.

Guam is the southernmost island of Jain Mariana and the largest island in the Micronesia region. Located near the Mariana Trench, which is subdued on the edge of the Pacific Ocean, the Peat Challenger Deep is the deepest spot in the world. Located southwest of Guam, with a depth of 10,911 meters (35,797 feet). Guam sometimes experiences an earthquake. In recent years there has been an earthquake near the island. With sizes from 7.0 to 8.2

ติดตามได้ที่ >>>> คลิ๊กกก <<<<

สาระเพิ่มเติมได้ที่ GOogle

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *