ประเทศสโลวีเนีย

ประเทศสโลวีเนีย หรือชื่อทางการคือสโลวีเนียเป็นประเทศที่ตั้งอยู่ในยุโรปตอนกลาง ซึ่งเป็นเส้นทางการค้าหลักและศูนย์กลางทางวัฒนธรรมของยุโรปโดยมีอาณาเขตทางตะวันตกจรดอิตาลีตะวันตกเฉียงใต้จรดทะเลเอเดรียติกทางใต้และทางตะวันออกติดกับโครเอเชีย ทางตะวันออกเฉียงเหนือของฮังการีและทางเหนือติดกับออสเตรีย

มีพื้นที่ประมาณ 20,273 ตร.กม. และประชากร 2.06 ล้านคนสโลวีเนียเป็นสาธารณรัฐแบบรัฐสภา และเป็นสมาชิกของ United Nations EU และ Neto เมืองหลวงและเมืองที่ใหญ่ที่สุดคือลูบลิยานา

สโลวีเนียส่วนใหญ่เป็นภูเขา และมีลักษณะภูมิอากาศแบบทวีปเป็นหลักยกเว้นบริเวณชายฝั่งมีอากาศแบบเมดิเตอร์เรเนียนและภาคตะวันตกเฉียงเหนือมีสภาพอากาศแบบอัลไพน์ นอกจากนี้ยังมี Dinarik Alps และที่ราบ Pannonia ในสโลวีเนีย

สโลวีเนียเป็นหนึ่งในประเทศที่มีความหลากหลายทางชีวภาพมากที่สุด เป็นพื้นที่ที่อุดมสมบูรณ์ที่สุดแห่งหนึ่งในยุโรป และแม่น้ำหลายสาย Aquifers และลำธารใต้ดินสโลวีเนียมีป่าไม้ครอบคลุมมากกว่าครึ่งหนึ่งของประเทศ ส่วนการตั้งถิ่นฐานของประชากรจะแยกย้ายกันไป

ประเทศสโลวีเนีย

Slovenia, officially known as Slovenia, is a country located in Central Europe. It is Europe’s main trade route and cultural center, stretching west to Italy, southwest to the Adriatic, in the south and to Croatia on the east. In the northeast of Hungary and in the north to Austria

With an area of ​​approximately 20,273 sq.km. and a population of 2.06 million people, Slovenia is a parliamentary republic. And is a member of the United Nations EU and Neto, the capital and largest city is Ljubljana.

Slovenia is mostly mountainous. The climate is mainly continental, with the exception of the coastal regions, the Mediterranean and the Northwest, the Alpine climate. There are also Dinarik Alps and the Pannonia plains in Slovenia.

Slovenia is one of the most biodiverse countries. It is one of the most fertile areas in Europe. And many rivers, Aquifers, and Slovenian underground streams have forests covering more than half of the country. The settlement of the population will be dispersed.

ติดตามได้ที่ >>>> คลิ๊กกก <<<<

สาระเพิ่มเติมได้ที่ GOogle

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *